Hva betyr bakhjulsdrift?
Hva betyr bakhjulsdrift?

Video: Hva betyr bakhjulsdrift?

Video: Hva betyr bakhjulsdrift?
Video: 💥 Есть ли слабые места в безупречных Mercedes W211 и C219? Что общего у Е-класса и CLS? 2024, Kan
Anonim

Sammendrag. Hvis du kjøper en bil og ser begrepet " bak - hjuldrift , "det midler at bilen er kjørt hjul -- dvs. den hjul som mottar kraft fra motoren - er de bak. I en bak - hjul - kjøre ( RWD ) kjøretøy, fronten hjul ikke gjør det kjøre bilen i det hele tatt; deres eneste jobb er å styre.

I etterkant kan man også spørre seg, er bakhjulsdrift bra?

Det forbedrer også trekkraften siden vekten på motoren og girkassen er rett over den drevne hjul . Bak - hjuldrift generelt tilbyr bedre innledende akselerasjon enn front- hjuldrift fordi vekten overføres til bak bilen ved akselerasjon, noe som øker trekkraften.

Vet du også, hvilken er bedre RWD eller AWD? Fordi en firehjulsdrevet bil bare overfører halvparten av drivkraften på hvert hjul, er mengden grep som er tilgjengelig for svingkrefter større enn en Bakhjulsdrift bil for samme motoreffekt. Betyr at det beste AWD bilen mister grepet sidelengs ved mye høyere svingkrefter enn den beste RWD bil.

Hvordan fungerer da en bakhjulsdrift?

Bakhjulsdrevet RWD betyr at kraften fra motoren leveres til bakhjul og bakhjul skyv bilen fremover. Fronten hjul gjør ikke får strøm og står fritt til å manøvrere kjøretøyet. Dette er grunnen til at de fleste sportsbiler som Corvette og Camaro er det RWD og er mer spennende å kjøre.

Er RWD farlig?

Dette betyr at RWD biler er mer balanserte og fantastiske å kjøre, men de kan lett miste trekkraften. Dette er grunnen til at de fleste av de dyre bilene som er RWD kommer med Traction Control, men til tross for god kontroll er de fortsatt utsatt for å miste trekkraften i regn, gjørme eller snø (glatt underlag) på grunn av enkel fysikk.

Anbefalt: