Er helårsdekk vinterdekk?
Er helårsdekk vinterdekk?

Video: Er helårsdekk vinterdekk?

Video: Er helårsdekk vinterdekk?
Video: Dekktesterne episode 1: Piggdekk eller piggfrie vinterdekk? 2024, Kan
Anonim

Faktisk nei. Det viser seg at alle - sesongdekk har det bra i de varmere månedene, men i snø , de mangler trekkraft sammenlignet med dedikerte snødekk . Og den beste måten å samle data på vinter - dekk forestillingen er å finne deg selv et isete, snødekt bevisområde.

Betraktes alle sesongdekk på denne måten som vinterdekk?

Men til tross for deres navn, helårsdekk er ikke designet for områder som mottar kontinuerlig snø og lave temperaturer. Helårsdekk sørge for trygg kjøring alle typer av vær ; derimot vinterdekk er designet for alvorlige vinter forhold og gir bedre trekkraft.

For det andre, trenger jeg snødekk eller hele sesongen? Hvis du ha å kjøre i snødekte forhold, vinter / snødekk utføre mest alle - årstid og alle -terreng dekk med bedre stopp- og startevne. De er gode valg for alle biler, enten foran, bak eller alle -hjulsdrift.

Bare så, trenger du virkelig snødekk?

Nei, den anbefales ikke å beholde vinterdekk på kjøretøyet ditt hele året. Å gjøre det vil koste du mer penger på sikt. Vinterdekk slites mye raskere enn hele sesongen dekk , spesielt i varme/tørre forhold, så den er best å bruke dem bare under vinter sesong for topp ytelse.

Kan du bruke vinterdekk hele året?

Her er noen spesifikke grunner til at du bruker vinterdekk år runde anbefales ikke. Raskere slitasje på varmt, tørt fortau - slitebanens gummi vinterdekk er betydelig mer fleksibel enn det av alle sesong og sommer dekk . Du vil ikke få den skarpe responsen fra a vinterdekk i varmt vær.

Anbefalt: