Hvorfor er skivebremser kraftigere enn trommelbremser?
Hvorfor er skivebremser kraftigere enn trommelbremser?

Video: Hvorfor er skivebremser kraftigere enn trommelbremser?

Video: Hvorfor er skivebremser kraftigere enn trommelbremser?
Video: Justering af skivebremser (hydrauliske skivebremser samt mekaniske skivebremser) 2024, Kan
Anonim

Skivebremser gjøre en bedre jobb med å håndtere varme enn trommelbremser . Dette fører til at de opplever mindre brems falme, noe som resulterer i mer konsistent ytelse. Bedre ytelse under våte forhold. Med skivebremser , rotoren avviser vann, og brems pads tørke dem bort som en fille tørker vann fra et vindu.

Hva er bedre skivebrems eller trommelbrems i forhold til dette?

Stoppekraft: Den skivebrems tilbyr effektiv stoppekraft i forhold til trommelbrems . Varmespredning: Som skivebrems er plassert utenfor hjulet, kjøles den lett ned i forhold til trommelbrems . De trommelbrems er plassert inne i hjulet, så sjansene for bremser blir oppvarmet er veldig høye.

Man kan også spørre, hva er forskjellen mellom skivebremser og trommelbremser? I stedet for å huse hovedkomponentene i et metall tromme , skivebremser bruk en slank rotor og liten skyvelære for å stoppe hjulbevegelsen. Men i motsetning til trommelbremser , som lar varmen bygge seg opp inne i tromme under tunge bremsing , rotoren som brukes i skivebremser er fullt utsatt for uteluft.

Hvorfor er trommelbremser bedre i forhold til dette?

Trommelbrems fordeler Her er noen fordeler som trommelbremser har over plate bremser : Trommelbremser kan gi mer bremsing kraft enn en plate med lik diameter brems . Trommelbremser vare lenger fordi trommelbremser har økt friksjonskontaktområde enn en plate. Trommelbremser er billigere å produsere enn plate bremser.

Er skivebremser farlige?

Skiver bremser kan være farlig - Problemer kan oppstå når ryttere i en gruppe bruker en blanding av plate og felg bremsing systemer, noe som betyr at noen er i stand til det brems med annen effektivitet enn andre. I noen tilfeller har ryttere hevdet at de har blitt skadet av a skivebrems etter løpshendelser.

Anbefalt: