Hva er forskjellen mellom skivebremser og trommelbremser?
Hva er forskjellen mellom skivebremser og trommelbremser?

Video: Hva er forskjellen mellom skivebremser og trommelbremser?

Video: Hva er forskjellen mellom skivebremser og trommelbremser?
Video: Hvordan lufte bremsene - Biltips 07 2024, April
Anonim

Helt bokstavelig talt a trommelbrems er en liten runde tromme som har et sett med sko inni seg. De trommelbrems vil rotere ved siden av hjulet og når brems pedalen påføres, skoene presses mot sidene av tromme og hjulet bremses. EN skivebrems har en plate formet metallrotor som snurrer i et hjul.

Er skivebremser bedre enn trommelbremser?

Skivebremser gjør en bedre jobb med å håndtere varme enn trommelbremser . Dette fører til at de opplever mindre brems fade, noe som resulterer i mer konsistent ytelse. Bedre ytelse under våte forhold. Med skivebremser , rotoren avviser vann, og brems pads tørke dem bort som en fille tørker vann fra et vindu.

På samme måte, hvorfor er skivebremser kraftigere enn trommelbremser? Fordeler med skivebremser Dette brems systemet har også bedre stopp makt enn de trommelbrems . De skivebremser er helt selvjusterende og fordi denne typen brems er så vanlig at det er et stort utvalg skivebrems puter å velge mellom. De trommelbremser bak er mye lettere å erstatte om nødvendig.

hva er forskjellen mellom skive- og trommelbremser?

I stedet for å huse hovedkomponentene i et metall tromme , skivebremser bruk en slank rotor og liten skyvelære for å stoppe hjulbevegelsen. Men i motsetning til trommelbremser , som lar varmen bygge seg opp inne i tromme under tunge bremsing , rotoren som brukes i skivebremser er fullt utsatt for uteluft.

Hva er noen fordeler med skivebremser fremfor trommelbremser?

Fordeler med skivebremser like måte skivebremser er mindre sannsynlig å bøye seg, tilby en bedre stoppkraft og kan kjøle seg ned raskere enn trommelbremser . Dette hjelper dem å unngå brems blekne, hvor høye temperaturer permanent kan synke de din stoppekraft bremser takket være redusert friksjon.

Anbefalt: