Hvordan er snødekk forskjellige?
Hvordan er snødekk forskjellige?

Video: Hvordan er snødekk forskjellige?

Video: Hvordan er snødekk forskjellige?
Video: Dekktesterne episode 1: Piggdekk eller piggfrie vinterdekk? 2024, Kan
Anonim

Snødekk er unikt designet for å forbedre trekkraften i snødekte og isete forhold. Regelmessig dekk er ikke. Gummien i vanlig dekk (selv hele sesongen dekk ) stivner i kulden, noe som reduserer trekkraften. Profildybde og mønster: vinter dekk har dypere mønsterdybder enn vanlig dekk , spesielt ytelse dekk.

Gjør da snødekk virkelig en forskjell?

Vinterdekk få sin fordel ikke bare fordi de har overlegne slitebanemønstre som er designet for trekkraft på is og snø , men fordi de bruker mykere gummiblandinger for å forbedre grepet. Det betyr at når det er kaldt, enten det er på tørt fortau, snø , eller slush, vil det gå bedre enn en hel sesong.

Vet du også, er det forskjell på snødekk og vinterdekk? Den gamle snødekk ble erstattet av vinterdekk . De forskjell var en slitebane designet for å gripe begge deler snø og is og forbli smidig under kalde forhold. Under det, hele sesongen dekk stivne og gi mye mindre grep mens over det, vinterdekk bli mykere og begynne å slite for mye.

I forhold til dette, er allværsdekk like gode som snødekk?

Alle - værdekk er stivere enn vinterdekk , noe som reduserer grepet på is. Når det gjelder slitebanemønsteret, er det mindre aggressivt, noe som gir mindre trekkraft snø . For å si det enkelt, alle - værdekk gir anstendig ytelse hele året, men kommer definitivt til kort vinter forhold.

Er det nødvendig med snødekk?

Nei, det anbefales ikke å beholde vinterdekk på kjøretøyet ditt hele året. Å gjøre det vil koste deg mer penger i det lange løp. Vinterdekk slites mye raskere enn hele sesongen dekk , spesielt i varme/tørre forhold, så det er best å bruke dem bare under vinter sesong for topp ytelse.

Anbefalt: