Innholdsfortegnelse:

Kan CFL-pærer dimmes?
Kan CFL-pærer dimmes?

Video: Kan CFL-pærer dimmes?

Video: Kan CFL-pærer dimmes?
Video: Dimming a Compact Fluorescent Lamp (CFL) 2024, April
Anonim

A: Nei. Flertallet av CFL -pærer selges i dag ikke dimbar . EN CFL pære som ikke kan brukes på en dimmer vil ha erklæringen "ikke til bruk med dimmere" eller " gjøre ikke bruk med dimmere” merket direkte på pære . Nylig har dimmere blitt introdusert designet spesielt for CFL (og LED) pærer.

Hva skjer hvis du bruker ikke -dimmende CFL -pærer på dimmerbrytere?

Hva skjer når du skru a CFL inn i en dimmebryter : CFL-er er et mer komplisert stykke teknologi enn glødelamper pærer , som utgjør et problem når de er tilkoblet til en dimmebryter . Dette overopphetes pære og kan faktisk forårsake det til lys i brann.

Spørsmålet er deretter om LED -pærer kan dimmes? Mens de fleste LED -pærer er nå dimbar , ikke alle er det og ikke alle dim på samme måte Siden Lysdioder bruker så lav watt, mange typer dimmere gjøre ikke fungere med LED på samme måte som de gjøre med glødelamper med høy effekt.

Også å vite er hvilke lyspærer som kan dimmes?

De vanligste pærene som kan dimmes er:

  • Fluorescerende lyspærer.
  • LED lyspærer.
  • Glødelamper og halogenpærer.

Er alle lyspærer dimbare?

Ja. Vi begynner med en av de eldste og enkleste lys kilder til å dempe: glødende pærer . Svaret er ja, alle glødelamper er dimbar . De har den største kontrollerbare dimming varierer fra 100% full lys , alle ned til 0%.

Anbefalt: