Hva er en oljefri kompressor?
Hva er en oljefri kompressor?

Video: Hva er en oljefri kompressor?

Video: Hva er en oljefri kompressor?
Video: Luftkompressor Intertool PT-0010 2024, Kan
Anonim

Olje - gratis : Denne typen kompressor bruker ikke olje på sylinderveggene. Dette er den vanligste formen for kompressor smøring og brukes i de fleste frem- og tilbakegående luft kompressorer.

Med tanke på dette, hva er en oljefri luftkompressor?

Olje - Gratis Smøreolje kompressorer ikke bruk olje for smøring. I stedet er de bærebare delene belagt med spesielle friksjonsreduserende kjemikalier og er designet for å være selvsmørende i hele levetiden til kompressor.

Spørsmålet er deretter, hvordan fungerer en oljefri luftkompressor? Olje - mindre luftkompressorer start med å hente inn utenfor luft gjennom avlastningsventilen deres og passerer den gjennom et innløp luft filter (eller filtre) for å sikre at luft er ren. Avlastningsventilen åpnes for å hjelpe kompressor pumpe luft inn i kammeret ved å plassere den i "lastet" posisjon.

Også for å vite, er en oljefri luftkompressor best?

Oljefrie kompressorer er mindre dyrere, lettere i vekt, produsere like mye luft flow (CFM) og trykk (psi) så mange olje smurte modeller. Imidlertid er de høyt og mye mindre holdbar enn en olje smurt støpejernspumpe. Men de kan være en god valg for en og annen DIY eller huseier.

Trenger luftkompressor olje?

Ikke alle kompressorer trenger olje . Så det første du trenge å vite er om din er en olje -gratis modell eller ikke. Hvis det er det, sjekk brukerhåndboken for å se hvilken olje produsenten anbefaler. Mest syntetisk luftkompressoroljer er universelle for bruk i alle forbrukerklasser luftkompressorer.

Anbefalt: