Hva er hovedklausulen og eksemplene?
Hva er hovedklausulen og eksemplene?

Video: Hva er hovedklausulen og eksemplene?

Video: Hva er hovedklausulen og eksemplene?
Video: Супер Ножницы для Парикмахеров! Как выбрать парикмахерские ножницы! Показываю свои ножницы! 2024, September
Anonim

EN hovedklausul -noen ganger kalt en uavhengig klausul -må inneholde et emne og et verb samt uttrykke en fullstendig tanke. Se på eksempler nedenfor: Diane = emnet; sparket = verbet. En gigantisk edderkopp har gjort sitt hjem bak sjampoflasken på Neils bad. Edderkopp = emnet; har laget = verbet.

Folk spør også, hvordan finner du hovedsetningen i en setning?

De hovedklausul av en setning er den uavhengige klausul -komplett med subjekt, konjugert verb og en tredje del. Den tredje delen er diktert av verbet. Hvis verbet er transitivt, vil den tredje delen være et substantiv som fungerer som det direkte objektet, som i John som traff ballen.

hva er en hovedklausul og en underordnet klausul? EN hovedklausul er en klausul som inneholder et emne og et objekt. Hovedklausuler gi mening på egen hånd. 'Jeg liker bananer. ' er en enkel setning som består av en hovedklausul . Noen ganger består en setning av to klausuler : a hovedklausul og a underordnet (eller avhengig) klausul , som er avhengig av hovedklausul.

Med tanke på dette, hva er klausul og eksempler?

EN klausul er en gruppe ord som inneholder både et emne og et predikat (eller et verb). Det er to typer klausuler . Eksempler av Klausuler : Uavhengig Klausuler er komplette setninger. De kan stå alene og uttrykke en fullstendig tanke.

Hva er leddet i en setning?

EN klausul er den grunnleggende enheten til grammatikk . EN klausul må inneholde et verb. Vanligvis a klausul består av et emne, en verbfrase og noen ganger et komplement: Jeg har spist.

Anbefalt: