Hvordan fungerer en kjedeblokk og takle?
Hvordan fungerer en kjedeblokk og takle?

Video: Hvordan fungerer en kjedeblokk og takle?

Video: Hvordan fungerer en kjedeblokk og takle?
Video: Hvordan fungerer en parketsliber? 2024, Kan
Anonim

EN Kjedeblokk (også kjent som en hånd kjettingtalje ) er en mekanisme som brukes til å løfte og senke tunge laster ved hjelp av a kjede . Kjedeblokker inneholder to hjul som kjede er viklet rundt. Når kjede blir trukket, snor den seg rundt hjulene og begynner å løfte elementet som er festet til tauet eller kjede via en krok.

Folk spør også, hva er forskjellen mellom kjettingtalje og kjedeblokk?

De forskjell er det kjede talje heise blir drevet ved å trekke i hånden kjede , som vanligvis brukes til å løfte vekten vertikalt, mens den kjede talje heise bæres ved å rotere spaken, mest brukt til å flytte tunge gjenstander horisontalt.

Man kan også spørre, hvor mye reduserer en blokk og takling vekt? Selv om a blokker og takle reduserer mengden kraft som er nødvendig for å flytte et objekt, det gjør ikke endre arbeidsmengden. For eksempel, en blokker og takle med en mekanisk fordel på fire lar deg løfte en gjenstand på 4 lb. med bare 1 lb.

Hva brukes et kjedefall til?

kjede · falle (chān'fôl') En heiseanordning bestående av en kjede hengt fra eller lagt over en fast, hevet konstruksjon som en bjelke, pleide å løft tunge gjenstander, spesielt bilmotorer.

Hvordan fungerer en kjede?

Du kan bruke bli med å feste den til en stasjonær gjenstand og deretter feste den andre enden til et tau som trekkes rundt treet. Deretter legger du spenning på den slik at den trekkes i den retningen. På den måten kan du være sikker på at treet vil falle på ønsket sted når du klipper.

Anbefalt: