Hva er en døråpningsknapp?
Hva er en døråpningsknapp?

Video: Hva er en døråpningsknapp?

Video: Hva er en døråpningsknapp?
Video: Lytt til enkle tips fra våre bestemødre. Folketegn om velstand og velvære 2024, Kan
Anonim

Mortise . EN mortise refererer til lommen kuttet inn i dør hvor i låse er montert. Derfor er en mortise låsesett kan ikke installeres på hvilken som helst dør . De er flotte for å erstatte maskinvare på boliger bygget før 1950. De kan brukes på nye dører , men det må gjøres spesielle forberedelser.

På samme måte blir det spurt, hva er en dørknapp for døråpninger?

Mortice dørknotter EN dørhåndtak på døråpning brukes med en lås eller en låsemekanisme, som er satt i dør (i motsetning til en felg knott ). Alle våre dørhåndtak på døråpninger selges som et par komplett med spindel og beslag.

Tilsvarende, hva er forskjellen mellom mortise og sylindriske låser? Den mest grelle forskjell mellom en innstikklås og a sylindrisk lås er det faktum at a innstikklås krever at en lomme eller et fordypning kuttes inn i døren på det spesifikke stedet der låse skal monteres.

Dessuten, hvordan fungerer en dørlås?

EN innstikklås trenger en mortise eller en lomme i dørkarmen for å fungere korrekt. Bolten til låse passer inn i mortise . Fordi den bruker styrken til dørkarmen, en innstikklås er langt sikrere enn andre låser som festes på utsiden av en dørkarme.

Er alle dørlåser det samme?

Disse typer låser krever spesiell dørforberedelse, så hvis døren din ikke er skåret for å passe denne typen låse , må du (eller en profesjonell installatør) bruke en mortise så å skjære inn døren slik at låse passer skikkelig. Vær oppmerksom på at ikke alle innstikklåser har samme dimensjoner.

Anbefalt: