Hvor er et inntaksmanifold plassert?
Hvor er et inntaksmanifold plassert?

Video: Hvor er et inntaksmanifold plassert?

Video: Hvor er et inntaksmanifold plassert?
Video: Ремонт на балконе Ошибки монтажа теплого пола. #37 2024, Kan
Anonim

An inntaksmanifold er en serie rør som sitter på toppen av motoren. Når luft kommer inn i bilen, beveger den seg gjennom gasshuset og deretter inn i inntaksmanifold og så til slutt inn i selve motoren. I utgangspunktet inntaksmanifold er siste stopp på luftens ferd før den når sylinderhodene.

Med tanke på dette, hvor er inntaksmanifolden plassert på en bil?

Funnet på noen kjøretøy med en forbrenningsmotor, inntaksmanifold sitter på toppen av motoren og spiller en nøkkelrolle i forbrenningsprosessen.

På samme måte ser en inntaksmanifold ut? De inntaksmanifold er en serie rør som distribuerer luft som kommer inn i motoren. Se flere bilder av bilmotorer. Med andre ord, det må være riktig luft- og drivstoffblanding i bilens sylindre for at noe skal skje i det hele tatt. Uten luft i sylindrene ville bilen bare sitte der og ta plass.

På denne måten, hva gjør et inntaksmanifold?

Hovedfunksjonen til inntaksmanifold er å fordele forbrenningsblandingen (eller bare luft i en direkte injeksjonsmotor) jevnt til hver inntak port i sylinderhodet(e). Jevn fordeling er viktig for å optimalisere motorens effektivitet og ytelse.

Kan jeg kjøre med dårlig inntaksmanifold?

Det er ikke en god idé å kjøre bilen din hvis den har en dårlig inntaksmanifold av disse grunnene: Hvis du mister kjølevæske, bilen din kunne overoppheting. Hvis bilen din stopper eller ikke fungerer som den skal, vil du kunne havne i en ulykke. En mindreårig inntaksmanifold problem kunne bli til en stor, hvis du forsømmer den.

Anbefalt: