Innholdsfortegnelse:

Hva er motorsmøresystemet?
Hva er motorsmøresystemet?

Video: Hva er motorsmøresystemet?

Video: Hva er motorsmøresystemet?
Video: Колибри Т32 - маленький турбореактивный двигатель 2024, Kan
Anonim

De motorsmøresystem er å fordele olje til de bevegelige delene for å redusere friksjonen mellom overflatene. Smøring spiller en nøkkelrolle i den forventede levetiden til en bil motor . Fra hovedlagrene går oljen inn i borede passasjer i veivakselen og vevstangens store endelagre.

På samme måte kan man spørre, hvordan fungerer motorsmøresystemet?

Jobben til smøresystem er å distribuere olje til de bevegelige delene for å redusere friksjonen mellom overflater som gni mot hverandre. Oljen pumpes til toppen av motor , til høyre, inne i en matelinje. Små hull i mateledningen gjør at oljen drypper inne i veivhuset.

Ved siden av ovenfor, hvorfor smøring er viktig i motoren? De motor kan ikke løpe jevnt i mer enn noen få minutter uten smøring olje. Smøring er nødvendig i en bil motor fordi bevegelsen av to komponentdeler av en motor innebærer en motsatt kraft som prøver å redusere den relative hastigheten. Dette er kjent som friksjonskraft.

Hva er det viktigste smøremiddelet som brukes i en motor angående dette?

Motor olje er en smøremiddel brukt ved forbrenning motorer , som driver biler, motorsykler, gressklippere, motor -generatorer og mange andre maskiner. I motorer , er det deler som beveger seg mot hverandre, og friksjonen sløser ellers nyttig kraft ved å konvertere den kinetiske energien til varme.

Hva er komponentene som er smurt i en motor?

Komponenter i motorsmøresystemet:

  • Oljesump.
  • Motoroljefilter.
  • Stempelkjøledyser.
  • Oljepumpe.
  • Oljegalleriene.
  • Oljenedkjøler.
  • Oljetrykkindikatoren/lampen.

Anbefalt: