Hvor ofte bør du sjekke nøttene dine?
Hvor ofte bør du sjekke nøttene dine?

Video: Hvor ofte bør du sjekke nøttene dine?

Video: Hvor ofte bør du sjekke nøttene dine?
Video: Основные ошибки при возведении перегородок из газобетона #5 2024, Kan
Anonim

Alle som reiser med bil videre de veien hver dag bør ha deres dekk strammes regelmessig. Bilklubber anbefaler sjekker sitteplasser av nøttene etter 50 til 100 kilometer og etterstramme dem når det er nødvendig.

Når det gjelder dette, trenger lug nøtter Retorqued?

Hjulbolter må trekkes til til produsentens anbefalte verdier, og de må trekkes tilbake til disse verdiene etter å ha kjørt ca. 50 til 100 miles på de nye dekkene etter dekkservicen. Både under- og overstramming kan farlig. Å stramme hjulbolter riktig, er en momentnøkkel nødvendig.

Videre, hvordan vet du om en mutter er løs? Hvis de hjul er løs på navet, den hjulbolter kan være løs . For å teste dette, løft kjøretøyet med en gulvjekk på siden du mistenker lugnøtter er løse . Plasser hendene på toppen og bunnen av hjul og prøv å rocke den. Hvis de hjul beveger seg enkelt, hjulbolter kan være løs.

Derfor, hvorfor må nøtter nøttes opp?

Det er gratis og raskt, og det er viktig for din sikkerhet. Her er hvorfor. Å trekke til hjulene på nytt innebærer å stramme hjulbolter for å sikre at de ikke er for stramme eller for løse nøtter kan skade boltgjenger, breakfasteners eller deformere nye rotorer.

Hva skjer hvis du strammer hjulmutrene for mye?

Overdrevent strammet lug muttere kan fjerne gjengene, forvrenge bremserotorer, skade hjul , og muligens skjære av slepe stud. Utilstrekkelig tilstrammede muttere kan løsne, med katastrofale konsekvenser.

Anbefalt: