Må jeg blande kjølevæske med vann?
Må jeg blande kjølevæske med vann?

Video: Må jeg blande kjølevæske med vann?

Video: Må jeg blande kjølevæske med vann?
Video: Jeg gjorde mig varm og behagelig ... på værkstedet) 2024, Kan
Anonim

Bilens kjølesystem trenger kjølevæske for å forhindre at den overopphetes. Selv om vann kan legges til radiatoren for dette formålet, er det å foretrekke å legge til en blanding av kjølevæske og vann fordi vanlig vann kan kok før det rette kjølevæske vil koke, noe som får motoren til å overopphetes [kilde: pontiac].

Er det OK å blande kjølevæske med vann?

Nei! Du burde aldri bland kjølevæske væske med vanlig tapp vann . Trykk på vann inneholder mineraler som kan danne avleiringer inne i radiatoren og kjølesystemet i motoren din. Dette og den riktige blandingen av kjølevæske og destillert vann vil hjelpe bilen og kjølesystemet til å kjøre uten å gå i stykker i lang tid.

For det andre, må du fortynne kjølevæske? Frostvæske er ofte tilgjengelig fortynnet. Men hvis du få konsentrert frostvæske , bestandig fortynnes det med vann før du legger det til et kjølesystem. Tilsetning av riktig mengde vann gir nødvendig beskyttelse mot både frysing og kokende over.

Hva skjer på samme måte hvis du ikke blander kjølevæske med vann?

Ingenting, så lenge du fortynn den skikkelig ved å tilsette nok destillert vann direkte også. Det vil ikke avkjøles verken eller verre, men det vil være mer konsentrert og sannsynligvis mer etsende for de indre delene, og dermed øke sannsynligheten for lekkasjer og problemer langs linjen.

Hvorfor blandes frostvæske med vann?

Frostvæske er blandet i like deler med vann å lage en kjølevæske løsning som gir både fryse- og kokebeskyttelse sammenlignet med rett vann . Vann er en effektiv varmeleder, som er god for å kjøle motoren og overføre varme til radiatoren og varmekjernen.

Anbefalt: