Hva er minimumsbredden for rullestolbrukere?
Hva er minimumsbredden for rullestolbrukere?

Video: Hva er minimumsbredden for rullestolbrukere?

Video: Hva er minimumsbredden for rullestolbrukere?
Video: Basics - Accessible Toilet Standards 2024, Kan
Anonim

ADA uførhet standarder krever at minimum dør bredde for rullestoltilgang være 32 tommer. Dette regnes som minimum klar døråpning bredde for rullestolbrukere , og er generelt et "trygt" nummer for de fleste rullestoler på markedet.

Hva er derfor minimum dørbredde for rullestolbrukere?

For å imøtekomme a rullestol , (en standard rullestol er 24-27 "bred), døråpninger bør være en minimum på 32" bred. Hvis døråpning ligger i den typiske gangen og krever å snu en rullestol , du trenger en 36 " dør.

Videre, hvor mye plass trenger du for en rullestol? For manuell rullestol brukere, den T-formede svingen plass skal være i et minimum på 60 tommer kvadrat rom , med armer og base 36 tommer bred. Og for elektrisk rullestol , scooter eller liggende rullestol brukere, den T-formede svingen plass skal være i et minimum på 94 tommer kvadrat rom med armer og base minimum 40 tommer bred.

Også å vite er, hva er gjennomsnittlig bredde på en rullestol?

32 tommer

Hva er standardbredden på et rullestolsete?

Felles rullestolsetebredder : Standard bredder til rullestoler er 16 "(smal voksen), 18" ( standard voksen) og 20 "(bred voksen). Mindre bredder så smale som 8" er tilgjengelige for barn eller virkelig små voksne og bredere setebredder opptil 28 "og utover er tilgjengelig for større voksne.

Anbefalt: