Hva er hovedfunksjonen til belegget til en SMAW-elektrode?
Hva er hovedfunksjonen til belegget til en SMAW-elektrode?

Video: Hva er hovedfunksjonen til belegget til en SMAW-elektrode?

Video: Hva er hovedfunksjonen til belegget til en SMAW-elektrode?
Video: ՃԻՇՏԸ_Զելենսկին երկտող է գրել Պուտինին_ПРОСТИ МЕНЯ ЦАРЬ-Ահա և վերջ_Թեժ ու հրատապ 2024, Kan
Anonim

Skjermet metallbuesveising ( SMAW ), også kjent som manuell metallbuesveising, er en manuell lysbuesveiseprosess som bruker et forbruksmateriale og beskyttet elektrode . Som elektrode smelter, et deksel som beskytter elektrode smelter og beskytter sveiseområdet mot oksygen og andre atmosfæriske gasser.

Med tanke på dette, hva er funksjonen til belegget på en SMAW -elektrode?

De elektrode er belagt i en metallblanding som kalles flux, som avgir gasser når den brytes ned for å hindre sveisekontaminering, introduserer deoksidatorer for å rense sveisen, får sveisebeskyttende slagg til å danne, forbedrer buestabiliteten og gir legeringselementer som forbedrer sveisekvaliteten.

I tillegg, hva er prosessen med SMAW? SMAW sveising er en prosess som bruker en forbrukselektrode som er dekket med en fluks. Sveisemaskinen er koblet til en strømkilde, som lager enten vekselstrøm (AC) eller likestrøm (DC) for å danne en bue mellom elektroden og metallet. Når sveisebassenget avkjøles, stivner det og danner en skjøt.

I forhold til dette, hva er funksjonen til elektrodebelegg?

Funksjon av elektrodebelegg Sørg for en beskyttende gassformet atmosfære for å forhindre at oksygen, hydrogen og nitrogen samles opp av det smeltede metallet. Reduser sprut av sveisemetall – når belegg brenner av langsommere enn kjernen. Senk ned kjølehastigheten til sveisen (på grunn av det beskyttende laget av slagg) for å forhindre herding.

Hva er belagt elektrodesveising?

Bue sveising med en belagt elektrode er en prosess der fusjon av metall produseres takket være varmen som genereres av en lysbue etablert mellom enden av en belagt elektrode og metallbasen til skjøten som skal være sveiset . Fyllmaterialet oppnås gjennom elektrode fusjon i form av små dråper.

Anbefalt: