Hvor er drivstofftanker på fly?
Hvor er drivstofftanker på fly?

Video: Hvor er drivstofftanker på fly?

Video: Hvor er drivstofftanker på fly?
Video: Flyverten - Hvordan fly flyr 2024, Kan
Anonim

Brensel er lagret i en rekke tanker plassert på forskjellige deler av flyet . Flertallet av brensel lagres inne i vingene og mellom vingene for å opprettholde tyngdepunktet. Også lagring brensel inne i vingene reduserer vingefladder og gir stivhet til en viss grad. Dette er bensintank layout av en B747–400.

Også, hvor er drivstofftankene på en 737?

På 1-500-tallet, sentrum tank pumpene er plassert i et tørt område av vingroten, men på NG-ene er pumpene faktisk inne i bensintank (se bildet nedenfor).

I tillegg, hvor mange drivstofftanker har et fly? Liten stempelmotor drevet fly har ofte en singel tank drivstoff system. På nyere fly , to drivstofftanker , med en i hver vinge, er mer vanlige. En to tank systemet krever flere komponenter for å tillate kontrollert levering av brensel til enkeltmotoren.

Derav, hvor er drivstofftanken på en Boeing 747?

Den nye 747 -8, som forgjengeren, 747 -400, bærer omtrent 3, 300 liter brensel i den horisontale delen av halen.

Hvorfor lagrer fly drivstoff i vinger?

Brensel er lagret i vinger av primært 3 grunner: Brensel fungerer som et motspenning for vinger kort tid etter start da det store stresset av fly masse handler på dem. Dette forhindrer store endringer i vinge dihedral vinkel. Vekten av brensel gir stivhet til vinge , og dermed redusere vinge flagre.

Anbefalt: