Er ATF A-olje?
Er ATF A-olje?

Video: Er ATF A-olje?

Video: Er ATF A-olje?
Video: Hva er olje og gass? 2024, April
Anonim

Automatisk transmisjonsvæske ( ATF ) er en slags transmisjonsvæske brukes i biler med selvskiftende eller automatgir. Den er typisk rød eller grønn for å skille den fra motor olje og andre væsker i bilen.

Folk spør også, er transmisjonsvæske en olje?

I motsetning til motor olje , som først og fremst er et smøremiddel, transmisjonsvæske fungerer som både en olje og en hydraulisk væske som hjelper til med å skifte gir, kjøler ned overføring og smører bevegelige deler.

Dessuten, hva er forskjellen mellom girolje og motorolje? Svar. Motor olje er for bilen din motor . Girolje brukes av styresystemet for å holde delene i bevegelse jevnt. An motorolje må tappes for å fjerne forurensninger etter relativt kort tid og/eller kjørelengde sammenlignet med en ATF.

Hva skjer følgelig hvis du putter ATF i olje?

De transmisjonsvæske vil ikke gi akkurat det motoren trenger for å smøres skikkelig og du kan forårsake skade på motoren ved å fortsette å kjøre den med trannyvæsken der inne. Som du har foreslått, er det en reell sjanse for å blåse ut selene på grunn av for mye væske i motoren.

Er ATF mineralolje?

" ATF er ikke en olje "Jeg har funnet en annen kilde som sier det mineralolje er faktisk brukt som base for noen ATF typer. Syntetisk motor olje er fortsatt merket som olje.

Anbefalt: