Er LED solid state?
Er LED solid state?

Video: Er LED solid state?

Video: Er LED solid state?
Video: LDR and LED Circuit design - Solid State Relay 2024, Kan
Anonim

An LED er det som kalles en " fast - stat lighting"-teknologi, eller SSL. I utgangspunktet, i stedet for å sende ut lys fra et vakuum (som i en glødepære) eller en gass (som i en CFL), sender en SSL ut lys fra et stykke fast saken. I tilfelle av en tradisjonell LED , den saken er en halvleder.

Følgelig, hvorfor er led angitt som solid state belysning?

Fast - statlig belysning (SSL) er en teknologi der lysemitterende dioder ( Lysdioder ) erstatte konvensjonell glødelampe og fluorescerende lamper for generelt belysning formål. Den viktigste fordelen med SSL lamper over glødende og fluorescerende lamper ligger i deres overlegne energikonverteringseffektivitet.

Vet også, hva er LED -lys laget av? De bestemte halvlederne som brukes til LED produksjonen er galliumarsenid (GaAs), galliumfosfid (GaP) eller galliumarsenidfosfid (GaAsP). De forskjellige halvledermaterialene (kalt substrater) og forskjellige urenheter resulterer i forskjellige farger av lys fra LED.

På samme måte kan du spørre, hva er Solid State Lighting?

Fast - statlig belysning (SSL) refererer til en type belysning som bruker halvleder lysemitterende dioder (LED), organiske lysemitterende dioder (OLED) eller polymer lysemitterende dioder (PLED) som belysningskilder i stedet for elektriske filamenter, plasma (brukt i lysbue lamper som fluorescerende lamper ), eller gass.

Har LED -pærer gass i seg?

Andre typer lyspære teknologi, for eksempel LED lys , gjøre ikke inneholde gasser ; glødelampe pærer som inneholder en belagt filament er de primære typene som inneholder en eller annen form for gass.

Anbefalt: