Når fikk biler krøllesoner?
Når fikk biler krøllesoner?

Video: Når fikk biler krøllesoner?

Video: Når fikk biler krøllesoner?
Video: veldig kule biler 2024, Kan
Anonim

Tidlige eksempler på en krølle soner ble utviklet og patentert av Mercedes-Benz i 1952, først installert i Mercedes-Benz 220 i 1959. Krølle soner er den enkleste funksjonen ved passiv sikkerhetsdesign, og absorberer den kinetiske energien som frigjøres i en kollisjon for å beskytte passasjerene.

På samme måte spør folk, har alle biler krøllesoner?

Typisk, krøllete soner er plassert i den fremre delen av kjøretøyet for å absorbere støtet fra en frontkollisjon, selv om de også kan finnes på andre deler av kjøretøyet.

Deretter er spørsmålet hvorfor moderne biler har krøllesoner? Krøllsoner er designet for å absorbere og omfordele kraften til en kollisjon. Også kjent som en forelskelse sone , krøllsoner er områder av en kjøretøy at er designet for å deformere og krølle sammen i en kollisjon. Dette absorberer noe av energien fra påvirkningen, og forhindrer at den overføres til beboerne.

Dessuten, hvem oppfant krøllsoner i biler?

Bèla Barènyi

Er krøllsoner effektive?

I et typisk krasj-scenario vil crumple zone effektivt omfordeler slagkraften på kjøretøyet og etterlater 'sikkerhetscellen' intakt mens bilen foran eller bak er fullstendig deformert. Dette betyr at krøllete sone fungerer som det skal.

Anbefalt: