Hvordan regulerer en dieselmotor hastigheten?
Hvordan regulerer en dieselmotor hastigheten?

Video: Hvordan regulerer en dieselmotor hastigheten?

Video: Hvordan regulerer en dieselmotor hastigheten?
Video: Påhængsmotor Parsun F5 BMS 2024, Kan
Anonim

Dieselmotorer krever en hastighet limiter, ofte kalt de guvernør, til kontrollere mengden drivstoff som sprøytes inn motoren . Når drivstoff sprøytes inn, fordamper det og antennes pga de varme skapt av de komprimering av de luft i sylinder.

På samme måte kan man spørre, hvordan kontrolleres motorens turtall?

De motor RPM overvåkes av veivakselposisjonssensoren som spiller en hovedrolle i motor timingfunksjoner for drivstoffinnsprøytning, gnisthendelser og ventiltiming. Tomgang hastighet er kontrollert med et programmerbart gassstopp eller en ledig luftomløp kontroll trinnmotor.

Man kan også spørre, hvordan fungerer en dieselmotorguvernør? En mekanisk injisert dieselmotor kjører med den hastigheten regulatoren er satt til, og regulatoren kontrollerer drivstoffstrømmen for å nå og opprettholde dette angitte turtallet uavhengig av belastning. Gasskontrollen justerer ganske enkelt dette RPM-settpunktet i regulatoren.

Foruten ovenfor, hva forårsaker overturtall i dieselmotoren?

Det grunnleggende årsaken av overturtall på dieselmotoren er det dieselmotor mister eller endrer hastighetsreguleringens egenskaper. Akselererende pedaltrekkstang eller oljeforsyningsjusteringsgirstang og den bevegelige delen av guvernøren sitter fast, og oljemengdejusterende girstang og hastighetsjusterende trekkstang er ute av leddet; E.

Hvilken turtall bør jeg kjøre dieselmotoren min på?

Det pleide å være en akseptert tommelfingerregel at a diesel kunne tåler trygt en marsjfart på omtrent 200 o / min mindre enn full gass, men det var før advent av ny høyhastighet dieseler som kan være så høy som 3600 o / min.

Anbefalt: