Er kode 100 dekning mulig?
Er kode 100 dekning mulig?

Video: Er kode 100 dekning mulig?

Video: Er kode 100 dekning mulig?
Video: Ремонт на балконе Ошибки монтажа теплого пола. #37 2024, Kan
Anonim

En god tommelfingerregel er alt din forretningslogikk bør ha 100 % kode dekning . Å ha kode dekning bare å ha kodedekning betyr ikke noe hvis alt du gjør er å teste feil, eller teste feil kode . Når det er sagt, hvis testene dine er gode, har du 92-95% dekning er enestående.

Med tanke på dette, hvorfor er 100-kodedekning ikke mulig?

Problemet med 100 % Faktiske Kodedekning Faktiske kode dekning er prosentandelen av linjer av kode som utføres under en automatisk testkjøring. Fordi 100 % kode dekning gjør ikke mener at det er Nei flere feil i kode . Og fordi folk ville skrive ubrukelige tester for å nå det 100 %.

I tillegg, hvor mye kodedekning er nok? Kodekning på 70-80% er et rimelig mål for systemtest av de fleste prosjekter med de fleste dekning beregninger. Bruk et høyere mål for prosjekter som er spesielt organisert for høy testbarhet eller som har høye feilkostnader. Minimum kodedekning for enhetstesting kan være 10-20 % høyere enn for systemtesting.

På samme måte kan man spørre, kan du oppnå 100% testdekning?

Ja, 100 % Testdekning er mulig . Det varierer alltid fra applikasjon til applikasjon, de viktigste faktorene som sikrer testdekning er størrelsen på applikasjonen, kompleksiteten til koden og prosjektets båndbredde. Liten størrelse på applikasjonen og mer dekning er oppnåelig.

Er kodedekning virkelig så nyttig?

Kodedekning er fremdeles nyttig Noen mennesker bruker den til å finne områder hvor dekning er svak. Det kan være gode grunner til at enkelte deler av en kode basen er tynt dekket ved tester, men å gjøre en manuell inspeksjon en gang i blant er en god idé. Poenget med det er å gjøre teammedlemmene oppmerksom på at testing er viktig.

Anbefalt: