Hvordan vet du om kjølevæske er bra?
Hvordan vet du om kjølevæske er bra?

Video: Hvordan vet du om kjølevæske er bra?

Video: Hvordan vet du om kjølevæske er bra?
Video: Makita freser herdet stål. 2024, Kan
Anonim

Leser multimeteret

4 volt eller mindre betyr kjølevæske er bra . Bytt ut kjølevæske hvis lesningen er høyere enn. 4 volt. Hvis du tenker den eneste jobben frostvæske ( kjølevæske ) er å avkjøle motoren om sommeren og forhindre at det fryser om vinteren, les videre.

Når det gjelder dette, hvordan vet du når du skal bytte kjølevæske?

Hvis de kjølevæske ser ut som det er rust i den, eller hvis det er en brun farge i stedet for den grønne eller oransje fargen den startet med, så bør du ta den inn for å ha den kjølevæske rødmet. Hvis du kan se at kjølevæske rør i radiatoren har tette, så er dette også et tegn på at behov for kjølevæske endres.

Er kjølevæske og frostvæske det samme ved siden av ovenfor? Frostvæske brukes ofte som en av komponentene i a kjølevæske blanding - kjølevæske er vanligvis en 50-50 delt mellom frostvæske og vann. Frostvæske (spesielt etylenglykol, som er hovedingrediensen) brukes til å senke frysepunktet til væsken som sirkulerer rundt motoren til et kjøretøy.

Kan jeg dessuten bruke vann i stedet for kjølevæske?

Kjølevæske / Vann Blanding, ikke bare Vann Det korte svaret er at det er en dårlig idé å helle rent vann inn i radiatoren din, uansett hvilke klimaforhold du har. En skikkelig kjølevæske blanding er avgjørende for riktig drift av motorens kjølesystem og for dens lange levetid.

Hvor lenge varer kjølevæsken i en bil?

Kjølevæske består av frostvæske og vann fra husholdningsventilen, 50-50 løsning, ville vare i rundt 3 år. Kjølevæske består av frostvæske og destillert (avionisert) vann, 50-50 løsning, bør siste i rundt 5 år.

Anbefalt: