Hva er antirefleksspeil i bil?
Hva er antirefleksspeil i bil?

Video: Hva er antirefleksspeil i bil?

Video: Hva er antirefleksspeil i bil?
Video: 40 nyttige bilprodukter fra Aliexpress som vil komme godt med for en bileier # 4 2024, September
Anonim

Et prismatisk sett bakfra speil -noen ganger kalt en "dag/natt speil "-kan vippes for å redusere lysstyrken og gjenskinn av lys, mest for fjernlys av kjøretøyer bak som ellers ville bli reflektert direkte inn i sjåførens øyne om natten.

Tatt i betraktning dette, hvordan fungerer antirefleksspeil?

Ved å snu fanen endrer du vinkelen på speil slik at frontlysene spretter av den sølvfargede overflaten og vekk fra øynene dine, mens en liten mengde spretter av glassets forside slik at du kan se et svakt bilde av frontlysene.

På samme måte, hvordan reduserer jeg gjenskinnet på bakspeilet mitt? Til gjenskinn kommer fra din sladrespeil , løsningen er så enkel som å snu den fra dagkjøremodus til nattmodus. På manuelle modeller er det en bryter nederst som endrer vinkelen på den reflekterende baksiden inne i huset. Drevne modeller har en knapp som gjør det samme.

Tilsvarende, hva er hensikten med et bakspeil i en bil?

De speil lar lyset absorberes slik at sjåføren ikke ser noe blending. De speil lar lyset forstyrre slik at lysbølgene kombineres for å danne et bilde. De speil lar lyset reflekteres slik at objektene bak bil kan bli sett.

Hvilket speil brukes i bil?

Fordi bildet er mindre, kan flere bilder passe inn på speil , så en konveks speil gir et større synsfelt enn et fly speil . Det er derfor de er nyttige. De er brukt når som helst a speil med et stort synsfelt er nødvendig. For eksempel sett bakfra på passasjersiden speil på en bil er konveks.

Anbefalt: