Er falsk bombardierbille farlig for mennesker?
Er falsk bombardierbille farlig for mennesker?

Video: Er falsk bombardierbille farlig for mennesker?

Video: Er falsk bombardierbille farlig for mennesker?
Video: Viktige nøkler er ofte innelåst - Inge Røysland 2024, Kan
Anonim

Waldbauer, i The The Handy Bug Answer Book, hevder at drop for drop, kjemikaliet er sterkere enn skunk spray, og sier at en padde som sprøytes i munnen tenner, stikker ut tungen og gnir den mot bakken. Den varme sprayen fra en stor Bombardier Beetle er også vondt å mennesker.

Hva sprayer bombardierbille her?

Bombardier biller støt ut en væske kalt benzokinon, som de overoppheter og driver ut i en intens, pulserende stråle. Den eksplosive mekanismen som brukes av bille genererer en sprøyte det er mye varmere enn for andre insekter som bruker væsken, og driver strålen fem ganger raskere.

Hva er også rovdyrene til bombardierbaglene? maur, edderkopp edderkopp, beende mantids og frosker (1, 4). Vi vet nå fra tester med orb-vevende edderkopper, som vi her rapporterer, at det i det minste er noen rovdyr som kan takle bombardierbiller.

Foruten dette, hvor varmt er bombardier billespray?

Det er få forsvar som er mer ekstreme enn bombardierbillene. Disse insektene utvikler bevisst eksplosive kjemiske reaksjoner inne i sine egne kropper, slik at de kan spraye brennende, etsende væske fra baksiden. Væsken kan nå opp til 22 miles per time, ved temperaturer på rundt 100 grader Celsius.

Hvordan ser en bombardierbille ut?

Bombardier biller er en fascinerende type bakke bille funnet i kjølige, fuktige områder over hele det vestlige USA, inkludert Bay-området. De er vanligvis omtrent 12 millimeter, eller en halv tomme lang; kroppene deres er en kjedelig blå-grå men deres hoder og bryst er en brunoransje.

Anbefalt: