Når bør du forvarme metall før sveising?
Når bør du forvarme metall før sveising?

Video: Når bør du forvarme metall før sveising?

Video: Når bør du forvarme metall før sveising?
Video: Jeg gjorde meg varm og trivelig ... på verkstedet) 2024, Kan
Anonim

Forvarming de stål til være sveiset senker kjølehastigheten i sveis område. Dette kan være nødvendig til unngå sprekker i sveisemetall eller varmepåvirket sone. Behovet for forvarme øker med stål tykkelse, sveis tilbakeholdenhet, karbon/legeringsinnholdet i stål , og det diffunderbare hydrogenet til sveisemetall.

Tilsvarende, hvilken temperatur forvarmer du stål før sveising?

Forvarming til 50°C (122°F) med en lommelykt bør være tilstrekkelig til å tørke overflaten. De fleste koder krever bare omkvalifisering av sveising prosedyre hvis forvarm temperatur er "redusert" mer enn en viss mengde (f.eks. 100 ° F) over det som er kvalifisert.

Hva er hensikten med forvarming ved sveising på samme måte? Forvarming, et avgjørende trinn i mange sveiseapplikasjoner, senker hastigheten på kjøling i en ferdig sveis, senker mengden hydrogen i den, og reduserer risikoen for sprekker.

På samme måte trenger du å forvarme rustfritt stål før du sveiser?

Forvarming av stål reduserer kjølehastigheten i sveis område; det kan være nødvendig for å unngå sprekker i sveisemetall eller i den varmepåvirkede sonen. *disse stål er ikke utsatt for hydrogensprengning, derfor er det sjelden nødvendig med forvarming, bortsett fra for å redusere risikoen for krympespenninger i tykke seksjoner.

Hva er forvarmingen?

Forvarming involverer oppvarming av basismetallet, enten i sin helhet eller bare området rundt skjøten, til en bestemt ønsket temperatur, kalt forvarme temperatur før sveising.

Anbefalt: