Er det trygt å dyrke poteter i dekk?
Er det trygt å dyrke poteter i dekk?

Video: Er det trygt å dyrke poteter i dekk?

Video: Er det trygt å dyrke poteter i dekk?
Video: Agrohoroskop for dyrking av poteter i 2022 2024, Kan
Anonim

Det korte svaret er at ja, det er de. Dekk inneholder en rekke kjemikalier og metaller som ikke bør være i menneskekroppen. Og de eroderer gradvis og brytes ned, og slipper disse kjemikaliene ut i miljøet. Tross alt er det en vanlig praksis mange steder å vokse poteter i dekk.

Her, er dekkplantere giftige?

Kortsiktig, ja dekkplantere er OK, selv om jorda er svart dekkplantere vil sannsynligvis bli varmere enn de fleste planter foretrekker. Langsiktig, nei, fordi dekk gummi vil sakte bionedbrytes og frigjøre sink, kreftfremkallende PAH (polysykliske aromatiske hydrokarboner) og andre giftig forbindelser inn i din hage jord.

Vet også hvordan du dyrker poteter i dekk? Velg et solrikt sted i hagen, hagen eller på en terrasse eller balkong. Stabel to eller tre dekk og fyll dem med fuktig jord og kompost til litt over halvparten av dybden av stablet dekk . Legg deretter 4 eller 5 frø poteter i stabelen, omtrent 2 tommer dyp, med øynene eller skuddene vendt opp.

Følgelig, hva kan du plante i gamle dekk?

Anlegg tre eller fire kuttede potetsett i jorden i dekk senter. Dekk settene med nok jord til å bringe det i nivå med toppen av åpningen. Når den nye poteten planter bli omtrent åtte centimeter høy, legg til en til dekk og tilsett jord rundt planter til bare et par centimeter av toppene er over jorden.

Er gummidekk giftige?

Selv om det er dekk gummi er ikke giftig for brukerne, er eierne til syvende og sist ansvarlige for produktene de kjøper og installerer.

Anbefalt: