Trenger spolen min en ballastmotstand?
Trenger spolen min en ballastmotstand?

Video: Trenger spolen min en ballastmotstand?

Video: Trenger spolen min en ballastmotstand?
Video: Stående planke + powervejrtrækning: Den oversete position, som står for 50% af al træningseffekt. 2024, September
Anonim

Og under tenning Spole livet kan bli kompromittert uten en motstand , de ekstra sekundær spenning (kl de tennplugg) økes, noe som generelt forbedrer kraften. Så gjør din søknad krever en ballastmotstand ? Ganske enkelt, hvis din distributør har bryterpoeng de svaret er ja; Hvis ikke, de svaret er nei.

På samme måte blir det spurt, trenger jeg en ballastmotstand med Pertronix?

Pertronix sier at du må bruke en "point type" coil. Hvis spolen krevde a ballastmotstand da den ble brukt med poeng, må du fortsatt bruke motstand . Hvis det ikke gjorde det, så nei motstand er nødvendig.

Hvordan vet jeg også om jeg har en ballastmotstand? Symptomer på en dårlig eller sviktende ballastmotstand

  1. Kjøretøyet starter og dør umiddelbart. De mest åpenbare symptomene er at bilen starter, men dør umiddelbart med en gang du slipper nøkkelen.
  2. Starter ikke i det hele tatt. Hvis ballastmotstanden ikke fungerer som den skal, starter ikke kjøretøyet.
  3. Ikke hopp motstanden.
  4. La bilen være.

På samme måte, kan jeg omgå ballastmotstand?

En rask og enkel måte å diagnostisere ballastmotstand fiasko er å bypass den ved å kjøre en midlertidig startkabel fra batteriet til spolen. Hvis den starter og fortsatt kjører, har du funnet problemet. Tenningspunktene er ikke designet for å ta full batterispenning lenge.

Hva er en ballast tenningsspole?

EN Ballast tenning har en ballastspole som gir en full effekt gnist ved redusert spenning, reduseres spenningen ved å plassere en ballast motstand eller en motstandstråd i strømforsyningen til Spole . Når bilen er i gang kuttes den andre matingen og den Spole vil bli drevet av redusert spenning.

Anbefalt: