Hva er forskjellen mellom forgasser og drivstoffinnsprøytning?
Hva er forskjellen mellom forgasser og drivstoffinnsprøytning?

Video: Hva er forskjellen mellom forgasser og drivstoffinnsprøytning?

Video: Hva er forskjellen mellom forgasser og drivstoffinnsprøytning?
Video: What's The Best Fuel Injection? Carburetors vs Port vs Direct 2024, Kan
Anonim

Den primære forskjell er det a forgasser kommer an på brensel beinf sugd inn veldig av strømmen av luftinntaket mens en injektor bruker en pumpe til å levere brensel til motoren. Alle dieselmotorer bruker drivstoffinnsprøytning . Bensin motorer har også gått til drivstoffinnsprøytning i noen tiår.

På samme måte, hvorfor er drivstoffinnsprøytning bedre enn forgassere?

Forgasser vs drivstoffinnsprøytning : Fordeler og ulemper Utslipp og brensel økonomi. Drivstoffinnsprøytning , fordi det kan kontrolleres mer nøyaktig, resulterer i mer effektiv bruk av brensel , redusert brensel forbruk og færre utslipp, som er hovedårsaken til at det begynte å erstatte forgasser på 1970-tallet.

Videre, hva er forgasser og drivstoffinnsprøytning? I forgassede motorer er brensel /luftblanding møter i forgasser . I drivstoff injisert motoren, den brensel og luft blander seg ikke før de når sylinderen. Siden drivstoffinnsprøytning systemer skyter brensel direkte inn i sylindrene, er de lettere å oversvømme (for mye brensel ) når du starter.

Deretter kan man også spørre hvilken som er bedre forgasser eller drivstoffinnsprøytning?

Så med en forgasser , den beste brensel til luftforholdet for hver sylinder er tilnærmet for best ytelse. Derimot, forgassere varer lenger enn drivstoffinnsprøytning systemer og er favoriserte innen motorsport. De forgasser er for tiden mye billigere enn det elektroniske drivstoffinnsprøytning systemer.

Hva er fordelen med drivstoffinnsprøytning?

Fordeler med drivstoffinnsprøytning inkludere jevnere og mer konsistent transient gassrespons, for eksempel under raske gassoverganger, enklere kaldstart, mer nøyaktig justering for å ta høyde for ekstreme omgivelsestemperaturer og endringer i lufttrykk, mer stabil tomgang, redusert vedlikeholdsbehov og bedre

Anbefalt: