Hva får snødekk til å fungere?
Hva får snødekk til å fungere?

Video: Hva får snødekk til å fungere?

Video: Hva får snødekk til å fungere?
Video: Stemning på Rudskogen | Dekktesterne Sesong 2 | Continental Norge 2024, Kan
Anonim

Disse hårfestene kutter i slitebanen på din dekk fortrenge vann og grep snø . Vinterdekk ha tusenvis av disse små sprekkene skåret inn i gummien på din vinterdekk så du har trekkraften du trenger på is og snø . På en sommer dekk , snø tetter til kanalene og skaper en glatt, usikker overflate for vinter veier.

Er det virkelig snødekk som gjør en forskjell?

Vinterdekk få sin fordel ikke bare fordi de har overlegne slitebanemønstre som er designet for trekkraft på is og snø , men fordi de bruker mykere gummiblandinger for å forbedre grepet. Det betyr at når det er kaldt, enten det er på tørt fortau, snø , eller slush, vil det gå bedre enn en hel sesong.

Vet også, hvordan fungerer snødekk forklart? Vinterdekk er designet til flytte vann. Hvis vannet ikke flyttes bort fra området foran dekket, bilen vil vannfly. Det er derfor vinterdekk er dekket med spor (inkludert bittesmå kanaler kjent som "seiper") som flytter vann bort til sidene, slik at dekket til holde kontakten med overflaten.

På samme måte kan du spørre, hvordan lages snødekk?

Snødekk Er designet for vintergummisammensetning: vinter dekk er laget med en spesiell gummi som fungerer best i kalde temperaturer. Gummien er designet for å holde seg myk og smidig når været avkjøles så din dekk kan opprettholde tilstrekkelig grep og trekkraft.

Kan du bruke snødekk hele året?

Her er noen spesifikke grunner til det bruker vinterdekk år runde anbefales ikke. Raskere ha på på varmt, tørt fortau - slitebanen gummi av vinterdekk er betydelig mer fleksibel enn det av alle sesong og sommer dekk . Du vil ikke få den skarpe responsen fra a vinterdekk i varmt vær.

Anbefalt: