Hvordan fungerer et bladfjæroppheng?
Hvordan fungerer et bladfjæroppheng?

Video: Hvordan fungerer et bladfjæroppheng?

Video: Hvordan fungerer et bladfjæroppheng?
Video: Hvordan fungerer den karakterfri hverdag? 2024, Kan
Anonim

Hvordan fungerer Leaf Springs ? Bladfjærer er lange bunter av vår materiale som bøyer seg under press fra bevegelse av kjøretøyets aksel. Når akselen beveger seg på forskjellige veiforhold, vil blader komprimere og absorbere bevegelsen i stedet for å overføre all energien direkte til chassiset.

På samme måte kan du spørre, er bladfjæroppheng bra?

Bladfjærer taklet kjøretøydemping mye bedre på grunn av friksjonen mellom hver stålplate som gjorde responstiden etter en vertikal bøyning i suspensjon mye raskere, og dermed en mye mer kontrollerbar bil.

Vet også, hvorfor kalles en bladfjær for en bladfjær? Bladfjærer har til og med blitt brukt de siste hundre årene med store motorselskaper. De bladfjær er navngitt etter blad fordi det er veldig likt å legge mange blader oppå hverandre. Buen er veldig slank, og den har vanligvis et gap, den kan kobles til et bunnstykke som vil ha et slank gap.

Følgelig, hvordan er bladfjærer festet?

EN blad våren kan enten være vedlagte direkte til rammen i begge ender eller vedlagte direkte i den ene enden, vanligvis foran, med den andre enden vedlagte gjennom en sjakkel, en kort svingende arm. Sjakkelen tar opp tendensen til blad våren forlenges når den komprimeres og gir dermed mykere fjærhet.

Kan en bladfjær repareres?

I noen tilfeller ødelagt vårblader kan være reparert avhengig av den generelle tilstanden til vår pakke. Vi tar bare ut det ødelagte blad og bytt den ut med herdet vår stål. Vi kan arkiver deretter vår og bringe den tilbake til eller til og med øke den opprinnelige buen og lastekapasiteten.

Anbefalt: