Innholdsfortegnelse:

Kan en dieselbil kjøre på vegetabilsk olje?
Kan en dieselbil kjøre på vegetabilsk olje?

Video: Kan en dieselbil kjøre på vegetabilsk olje?

Video: Kan en dieselbil kjøre på vegetabilsk olje?
Video: To saltede fisk. Ørret. Rask marinade. Tørr salting. Sild. 2024, Kan
Anonim

Det første du må vite er det bare dieselbiler kan konverteres til kjør på vegetabilsk olje . Diesel motorer ble opprinnelig designet for løpe på en rekke drivstoff, inkludert peanøtt olje og vegetabilsk olje . Disse motorene fungerer ved å injisere drivstoffet i et trykkluftkammer, der det antennes.

Når det gjelder dette, hvordan kjører du en dieselmotor med vegetabilsk olje?

Slik gjør du: Konverter dieselen din til å kjøre på vegetabilsk olje

  1. Installer en andre tank for veggieoljen.
  2. Installer koblingsutstyret for drivstoffledningene.
  3. Installer en ettermarkedspumpe for å flytte WVO fra tanken.
  4. Kjør WVO-drivstoffledninger fra tanken til bryterutstyret, inkludert et vannseparerende drivstoffilter med en varmeveksler.

Vet også, skader vegetabilsk olje dieselmotorer? Vegetabilsk olje kan brukes som diesel drivstoff akkurat som det er , uten å bli omgjort til biodiesel. Ulempen er det rett vegetabilsk olje (SVO) er mye mer tyktflytende (tykkere) enn vanlig diesel drivstoff eller biodiesel, og det brenner ikke det samme i motor - mange studier har funnet ut at det kan skade motorer.

For det andre, kan jeg legge brukt vegetabilsk olje i dieselbilen min?

Det det koker ned til er biodiesel kan være brukt med den eksisterende drivstoffinfrastrukturen til enhver dieselbil , mens rett boks med vegetabilsk olje ikke forbrennes i en moderne diesel motor uten modifikasjoner. Også i fett biler du trenger et system for å forvarme olje og filtrer det før drivstoffet kan bli forbrent.

Er det lovlig å bruke vegetabilsk olje som drivstoff?

Problemet med vegetabilsk olje er at det ikke er godkjent av Environmental Protection Agency (EPA) for bruk som brensel . Det er det ikke akkurat ulovlig - Det vil ikke lande deg i fengsel - men det kan gi deg bot. Andre biodrivstoff, som etanol og biodiesel, er EPA-godkjent.

Anbefalt: