Hva er vannkjølemiddel i en bil?
Hva er vannkjølemiddel i en bil?

Video: Hva er vannkjølemiddel i en bil?

Video: Hva er vannkjølemiddel i en bil?
Video: Lakkerer Toyota Aygo for 2000kr! 2024, Kan
Anonim

Kjølevæske er en blanding av frostvæske og vann , hvor forholdet varierer fra kjøretøy til kjøretøy . Kjølevæske sikrer at vann i din kjøretøy radiatorsystemet fryser ikke om vinteren, eller koker og fordamper om sommeren.

Kan du bruke vann som kjølevæske i bilen din?

Ja, vannkannen brukes som et kjølevæske bare i uunngåede situasjoner. Derimot, vannet vil fungerer ikke som det skal de frostvæske siden det kan forårsake noen skader på din motor.

er vann og kjølevæske det samme? Det er egentlig det samme ting , begrepet kjølevæske og radiatorvæske er utskiftbar mens frostvæske er en annen væske som tilsettes til kjølevæske blanding. Når kjølevæske og frostvæske er blandet med vann det endrer temperaturen der vann vil fryse eller koke.

For det andre, hva skjer hvis du legger vann i stedet for kjølevæske?

Selv om vann kan legges til radiatoren for dette formålet, er det å foretrekke å legge til en blanding av kjølevæske og vann fordi vanlig vann kan kok før det rette kjølevæske vil koke, noe som får motoren til å overopphetes [kilde: pontiac]. En bilradiator kan ikke fungere hvis det er ikke nok kjølevæske inne i systemet.

Hva er tegnene på lav kjølevæske?

  • Dashboard varsellampe eller unormal temperaturmåler - Det første tegnet på lavt kjølevæske bør være et varsellampe på dashbordet, eller en stigende temperaturmåler.
  • Automatisk motorstopp – Hvis du kjører en moderne bil, vil den være utstyrt med en automatisk motorstoppfunksjon.

Anbefalt: