Hva er perfekt pH -nivå for motorkjølevæske?
Hva er perfekt pH -nivå for motorkjølevæske?

Video: Hva er perfekt pH -nivå for motorkjølevæske?

Video: Hva er perfekt pH -nivå for motorkjølevæske?
Video: Basic Car Care & Maintenance : Checking Car Radiator Coolant Level 2024, Kan
Anonim

De anbefalt pH rekkevidde for kjølevæsker er på den svake alkaliske siden, fra 7,5 til 11. Alt på 11 og over vil bli ansett som for høyt. Tester som varierer fra 6,0 til 7,5 vil bli ansett som for lave.

I denne forbindelse, hva er det normale pH-nivået i OAT-kjølevæske?

En sur væske vil område fra 0-7 pH , og en alkalisk væske vil ha en område av 7-14 pH . pH-nivåer i din kjølevæske fall på grunn av bakterielle utslipp. Siden kjølevæsker ha en operasjon område av 8-10 pH , til og med en.

Videre blir motorkjølevæsken sur? De kjølevæske kan bli til mer surt over tid og mister sine rusthemmende egenskaper, noe som forårsaker korrosjon. Korrosjon kan skade radiator , vannpumpe, termostat, radiator hette, slanger og andre deler av kjølesystemet, samt til kjøretøyets varmesystem.

Følgelig, hvordan øker jeg pH i kjølevæsken?

Natriumbikarbonat vil typisk heve de pH til under 8,5. Det 'høres'(?) ut som om du antar at 10,5 er idealet pH fordi det er pH av konsentrert frostvæske.

Er frostvæske en base eller syre?

Denne forskjellen er viktig fordi alle kjølevæsker fungerer i nøytral eller grunnleggende pH -område (pH lik eller større enn 7). Faktisk er de fleste kjølevæsker laget med utgangspunkt i en sur forløper, for eksempel starter konvensjonelle kjølevæsker basert på fosfat livet som fosfor. syre.

Anbefalt: