Er dekk et farlig avfall?
Er dekk et farlig avfall?

Video: Er dekk et farlig avfall?

Video: Er dekk et farlig avfall?
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Kan
Anonim

Gammel dekk vurderes ikke farlig avfall , men hvis de ikke resirkuleres riktig, utgjør de trusler. Mygg bruker dem som yngleplasser og lagre av dekk er en potensiell brannfare. Informasjon om resirkulering og avhending: Det er flere praktiske alternativer for riktig avhending.

Med tanke på dette, kan jeg kaste bildekk?

Når du kjøper nytt dekk , mest auto butikker vil resirkulere din gamle dekk mot et gebyr ved å overlevere dem til en EPA-sertifisert resirkulator. Dette er den enkleste måten å sikre din gamle dekk kommer til god bruk siden du ikke trenger å bekymre deg for å levere dem til en gjenvinner selv eller koordinere en henting.

Vet også hvor dårlige dekk er for miljøet? Dekk dumpet på et deponi er en brannfare - dekkbranner kan brenne i flere måneder og skape seriøs luft- og jordforurensning. De kan også bli flytende under høye temperaturer, og frigjøre hydrokarboner og andre skadelige forurensninger i bakken.

På denne måten, hvorfor er gamle dekk farlige?

Dekk har potensial for dekk branner som produserer sur røyk skadelig til mennesker og miljø, samt etterlater en fet rest. Dette driver hjemverdier ned og forårsaker sosioøkonomisk segregering som dekk dumpes vanligvis i lavinntektsområder. Dekk på deponier har ført til personskade og død.

Hva gjøres med gamle dekk?

I tillegg til enkle metoder for gjenbruk dekk , de kan også resirkuleres. Gjennom en lang og involvert gjenvinningsprosess, dekk er demontert. Deretter fjernes gummi, stål og andre materialer, smeltes ned og omformes eller brukt for å lage forskjellige nye produkter.

Anbefalt: