Hva er DSC i PowerShell?
Hva er DSC i PowerShell?

Video: Hva er DSC i PowerShell?

Video: Hva er DSC i PowerShell?
Video: Desired State Configuration (DSC) в Windows PowerShell 4.0 2024, Kan
Anonim

'Ønsket statskonfigurasjon ( DSC ) er en vesentlig del av konfigurasjonen, administrasjonen og vedlikeholdet av Windows-baserte servere. Det tillater en Kraftskall skript for å spesifisere konfigurasjonen av maskinen ved å bruke en deklarativ modell på en enkel standard måte som er enkel å vedlikeholde og forstå.

Bare så, hvordan fungerer DSC i PowerShell?

PowerShell DSC er en Infrastructure as Code (IaC) teknologi som bruker Kraftskall for å lage Managed Object Format (MOF) -filer, som Windows Management Instrumentation (WMI) kan bruke til å konfigurere en maskin. I tillegg DSC kan overvåke tilstanden til de konfigurerte ressursene for å sikre at maskinene dine holder seg konsistente.

For det andre, hva er PowerShell DSC-ressursen? Ønsket tilstandskonfigurasjon ( DSC ) Ressurser gi byggeklossene for en DSC konfigurasjon. EN ressurs viser egenskaper som kan konfigureres (skjema) og inneholder Kraftskall skriptfunksjoner som Local Configuration Manager (LCM) kaller for å "gjøre det slik".

Hva er da Windows PowerShell DSC?

Windows PowerShell ønsket statskonfigurasjon ( DSC ) er et konfigurasjonsstyringsverktøy som utvider den eksisterende funksjonaliteten til Windows PowerShell . DSC bruker en deklarativ syntaks for å definere tilstanden et mål skal konfigureres i.

Hva er en DSC -ressurs?

EN DSC ' ressurs 'brukes i en DSC konfigurasjon for å utføre en handling på en DSC node. Faktisk, a ressurs tilsvarer det som kan konfigureres på en node.

Anbefalt: