Er overliggende kam bedre enn skyvestang?
Er overliggende kam bedre enn skyvestang?

Video: Er overliggende kam bedre enn skyvestang?

Video: Er overliggende kam bedre enn skyvestang?
Video: Tarotkort for stjernetegnene ild. Væren, Løven og Skytten. 2024, Kan
Anonim

Den viktigste forskjellen er at kamaksel på en skyvestang motoren er inne i motorblokken, heller enn i hodet. Dette kan begrense hastigheten på trykkstang motorer; de overliggende kamaksel , som eliminerer trykkstang fra systemet, er en av motorteknologiene som laget høyere motorhastigheter mulig.

Folk spør også, er overliggende kamera bedre?

OHV -motorer har kamaksel under sylinderhodet som bruker løftere, vippearmer og skyvestenger for å aktivere ventilene i sylinderhodet. Med andre ord, kraften fra en OHC konfigurert motor er bedre enn OHV -konfigurert motor.

Foruten ovenfor, er pushrod-motorer mer pålitelige? Pushrod-motorer er også enkle, med langt færre bevegelige deler som kan gå i stykker over tid. Det er en stor del av grunnen til at Chevys V8-er med liten blokk er kjent for sine pålitelighet og holdbarhet. Denne enkelheten betyr også a skyvestang motor er generelt billigere å produsere enn en tilsvarende overhead-cam-enhet.

Spørsmålet er også, hva er fordelen med overliggende kamera?

Det er vist at rektor fordel med overliggende kamaksler er den økte naturlige frekvensen av ventiltoget. De resulterende forbedrede dynamiske egenskapene til ventilaktiveringsmekanismen gjør det mulig å designe kamaksel profiler som utvider det nyttige driftsområdet til høyhastighetsmotorer.

Er OHV -motorer bedre?

OHV motor komponenter. Dette betyr at en liten OHV motor vil ikke være veldig effektivt. De OHV design er mer egnet for større V6 og V8 motorer ; du finner ikke en OHV motor i en moderne kompakt bil. Fordeler med en OHV motor inkluderer en lavere kostnad, et høyere low-end dreiemoment og en mer kompakt størrelse.

Anbefalt: