Innholdsfortegnelse:

Hvordan jobber forsikringsbedømmere?
Hvordan jobber forsikringsbedømmere?

Video: Hvordan jobber forsikringsbedømmere?

Video: Hvordan jobber forsikringsbedømmere?
Video: How Insurance Claims Work and How to Deal with Insurance Claim Adjusters 2024, Kan
Anonim

En forsikringsvurderer jobber på vegne av fordringshaveren. En saksøker nærmer seg en forsikringsbedømmer å vurdere ulykken eller uhellet som har påvirket deres forsikrede eiendom. For at eiendommen skal vurderes og kravet fylles, er det nødvendig at eiendommen din har en pengeverdi.

Enkelt sagt, hvordan forholder du deg til forsikringsbedømmere?

6 tips for å håndtere forsikringstilpassere

  1. 1 - Gjennomgå retningslinjene dine. Før du snakker med en forsikringsjustering, må du sørge for å få faktaene dine på rett plass.
  2. 2 – Vær forsiktig, men hjelpsom. Når et krav blir videreformidlet til en forsikringsjustering, kan alt du sier brukes i den endelige vurderingen.
  3. 3 - Vær forberedt.
  4. 4 - Kjenn dine rettigheter.
  5. 5 - Vær ærlig.
  6. 6 – Vær høflig.

På samme måte, hvor lang tid tar det før forsikringen vurderer skaden? Det er standard å motta din første kontakt med forsikringsjusteringen innen en til tre dager for å fremme kravet. Hvis en justerer må se på skaden, kan det ta et par dager til. Ved å bruke et forsikringsselskap godkjent karosseriverksted kan det gjøre prosessen raskere.

På samme måte får tapsvurderere betalt?

Tapskårere vil lade på en av to måter. Noen belaster deg en prosentandel av kravverdien, vanligvis mellom fem og ti prosent av den endelige utbetalingen. Andre gjøre ikke belaste deg direkte, men tjene en kommisjon fra entreprenørene de ansetter for å utføre det nødvendige reparasjonsarbeidet.

Bør jeg oppnevne en tapsvurderer?

Ideelt sett deg bør oppnevne en tapsbedømmer umiddelbart etter en hendelse, før kravet ble påbegynt. Trenger jeg ikke en tapsjustering ? Omvendt, a tapsjustering er utnevnt og betalt av forsikring selskap - jobben deres er å 'justere' kravet du (eller ditt tapsvurderer ) presentere dem.

Anbefalt: