Hva er hydrogenbrenselceller og hvordan fungerer de?
Hva er hydrogenbrenselceller og hvordan fungerer de?

Video: Hva er hydrogenbrenselceller og hvordan fungerer de?

Video: Hva er hydrogenbrenselceller og hvordan fungerer de?
Video: Hvordan fungerer et galvanisk element? 2024, Kan
Anonim

Men generelt sett, hydrogen atomer kommer inn i a brenselcelle ved anoden der en kjemisk reaksjon fjerner dem av elektronene sine. De hydrogen atomer er nå "ioniserte" og har en positiv elektrisk ladning. De negativt ladede elektronene gir strømmen gjennom ledninger til jobbe.

Hva er en hydrogenbrenselcelle og hvordan fungerer den?

EN brenselcelle fungerer ved å passere hydrogen gjennom anoden til a brenselcelle og oksygen gjennom katoden. På anodestedet er hydrogen molekyler er delt inn i elektroner og protoner.

Dessuten, hvordan lager en hydrogen brenselcelle elektrisitet? EN brensel , som for eksempel hydrogen , mates til anoden, og luft tilføres katoden. I en hydrogen brenselcelle , separerer en katalysator ved anoden hydrogen molekyler til protoner og elektroner, som tar forskjellige veier til katoden. Elektronene går gjennom en ekstern krets, og skaper en strøm av elektrisitet.

I forhold til dette, hva er hydrogen og brenselceller?

EN brenselcelle kombinerer hydrogen og oksygen for å produsere elektrisitet, varme og vann. Brenselsceller blir ofte sammenlignet med batterier. Begge konverterer energien som produseres ved en kjemisk reaksjon til brukbar elektrisk kraft.

Hva er den kjemiske reaksjonen som skjer i en hydrogenbrenselcelle?

EN brenselcelle er en enhet som konverterer kjemisk potensiell energi (energi lagret i molekylær bindinger) til elektrisk energi. Et PEM (Proton Exchange Membrane) celle bruker hydrogen gass (H.2) og oksygengass (O2) som brensel . Produktene til reaksjon i celle er vann, strøm og varme.

Anbefalt: