Er motorolje og girolje det samme?
Er motorolje og girolje det samme?

Video: Er motorolje og girolje det samme?

Video: Er motorolje og girolje det samme?
Video: Automat gir-olje flushing 2024, Kan
Anonim

Girolje brukes av styresystemet for å holde delene i bevegelse jevnt. Et par forskjeller er følgende: An motorolje er designet for å håndtere forbrenningsprodukter, mens en automatisk transmisjonsvæske (ATF) ser ikke forurensninger fra forbrenning av drivstoff. Nei de er to adskilte oljer.

Herav, kan du bruke motorolje til girolje?

Motor olje er brukt å smøre arbeidsdelene inne i bilen eller lastebilens motor mens ATF er brukt i overføring for å smøre girene og fungerer som en hydraulikk væske sikre jevnt inngrep mellom de forskjellige clutcher og gir i overføring.

Ved siden av ovenfor, er transmisjonsolje? I motsetning til motor olje , som først og fremst er et smøremiddel, transmisjonsvæske fungerer som både en olje og en hydraulisk væske som hjelper til med å skifte gir, kjøler ned overføring og smører bevegelige deler.

Folk spør også, hva skjer hvis du legger girolje i olje?

De transmisjonsvæske vil ikke gi akkurat det motoren trenger for å smøres skikkelig og du kan forårsake skade på motoren din ved å fortsette å kjøre den med transvæske der inne. Som du har foreslått, det er en reell sjanse for å blåse ut sel på grunn av å ha for mye væske i motoren.

Påvirker motoroljen girkassen?

Langt svar = Mens tranny ikke har noe å gjøre gjøre med olje i motor , den overordnede tilstanden til motor kan påvirke hvordan i overføring oppfører seg når den overfører kraft til hjulene. Hvis din motor er ufattelig, kan du ende opp med å føle det i transen.

Anbefalt: