Hvordan beregner du lux og lumen?
Hvordan beregner du lux og lumen?

Video: Hvordan beregner du lux og lumen?

Video: Hvordan beregner du lux og lumen?
Video: Lux and Lumen calculations in detail | How to calculate Lux and Lumen | what is lux and lumen 💡 2024, Kan
Anonim

1 lx = 1 lm/mm2. 1 Lumen per kvadratmeter: Lumen per kvadratmeter er lik Lux (SI-enhet ) . En måling av antall Lumen faller på et område på en kvadratmeter, definisjonen av Lux.

Med dette i øyesyn, hvor mange lumen er det i en Lux?

1 lux er lik 1 lumen /m2, med andre ord - lysintensitet i et bestemt område. Lux brukes til å måle mengden lyseffekt i et gitt område. Én lux er lik ett lumen per kvadratmeter. Det gjør oss i stand til å måle den totale "mengden" av synlig lys tilstede og intensiteten av belysningen på en overflate.

For det andre, er lumen og lux det samme? Forskjellen mellom lumen og lux er det lux tar hensyn til området som lysstrømmen ( lumen ) er spredt. En strøm på 1000 lumen , konsentrert til et område på en kvadratmeter, lyser den kvadratmeteren med en belysningsstyrke på 1000 Lux.

Med tanke på dette, hvordan beregnes lux-nivået?

Eksperimentelt måling Lux nivå Formelen E = F x UF x MF / A for belysningsstyrke E (noen ganger betegnet som I), gjennomsnittlig lumenverdi fra en lyskilde F (noen ganger Ll), utnyttelseskoeffisient UF (eller Cu) og lyskildevedlikeholdsfaktor MF (eller LLF) og areal per lampe A.

Hvordan beregner jeg lumen for et rom?

Lumen område måle lysstyrke, eller mengden lys som sendes ut per sekund av en lyskilde. For å anslå antall lumen plassen din trenger, bare multipliser kvadratfotene til din rom med antall fotlys som kreves for plassen.

Anbefalt: