Hva er en komprimering Olive?
Hva er en komprimering Olive?

Video: Hva er en komprimering Olive?

Video: Hva er en komprimering Olive?
Video: Hva er en plan for oppvekst? 2024, Kan
Anonim

I små størrelser, kompresjon beslaget består av en ytre kompresjon mutter og en indre kompresjon ring eller hylse (noen ganger referert til som en " oliven ") som vanligvis er laget av messing eller kobber. Hylser varierer i form og materiale, men er oftest i form av en ring med fasede kanter.

Derav, hvordan fungerer en kompresjonsolven?

Komprimering beslag arbeid ved kompresjon av en ' oliven 'mellom to koniske overflater og selve røret. De to overflatene er beslagets kropp (det være seg en ventil, kobling eller annen type) og mutteren. Dette utøver press på oliven og biter den på røret.

Ved siden av ovenfor, hva er en kompresjonskobling? EN kompresjonsbeslag er en type kobling brukes til å koble to rør eller et rør til en armatur eller ventil. Den består av tre deler kompresjon mutter, den kompresjon ringen, og kompresjon sete. Som du kan se i diagrammet til venstre, skyves mutteren på røret, etterfulgt av kompresjon ringe.

Videre, hva brukes komprimeringsoliven til?

Komprimering passende oliven er brukt i elektriske ledningssystemer og rørleggerarbeid.

Er kompresjonsbeslag pålitelige?

Selv om kompresjonsbeslag regnes generelt som mer pålitelig enn gjenget beslag , det er noen potensielle problemer. Generelt, kompresjonsbeslag er ikke like motstandsdyktig mot vibrasjoner som loddet eller sveiset beslag . Gjentatt bøyning kan føre til at hylsen mister grepet om røret.

Anbefalt: