Hvordan gagnte Monroe -læren USA?
Hvordan gagnte Monroe -læren USA?

Video: Hvordan gagnte Monroe -læren USA?

Video: Hvordan gagnte Monroe -læren USA?
Video: Great Gatsby FAUX BOB || 1920's Inspired Hair! 2024, Kan
Anonim

Madison ønsket å la Europa få vite at forente stater ville ikke tillate de europeiske monarkier å gjenvinne makten i Amerika. De Monroe -læren hadde en lang levetid innvirkning om utenrikspolitikken av USA . Det var begynnelsen av U. S. A . opptrer som en internasjonal politistyrke i Amerika.

På samme måte kan du spørre, hvorfor var Monroe-doktrinen viktig for USA?

De Monroe -læren er den mest kjente OSS . politikk mot den vestlige halvkule. Begravet i en rutinemessig årlig melding levert til kongressen av president James Monroe i desember 1823, the læren advarer europeiske nasjoner om at USA ikke vil tolerere ytterligere kolonisering eller marionettmonark.

Hvordan påvirket også Monroe -doktrinen sannsynligvis amerikansk utenrikspolitikk? De Monroe -læren er en Politikk utstedt av OSS som forbyr europeisk kolonisering OSS stater. IT sa at den vestlige halvkule vil være alene fra europeisk kolonisering og at OSS ville ikke forstyrre eksisterende europeiske kolonier eller blande seg i bekymringer fra europeiske land.

Var derfor Monroe-doktrinen nyttig?

Å få mer vestlig territorium hjalp også økonomisk fordi det utvidet handelen. Det nye territoriet forbedret økonomien i USA. I dette tilfellet Monroe -læren ikke bare gavnet USA, men det gav også Cuba fordel av å utvikle det til en ny nasjon.

Brukes Monroe -læren i dag?

Han fortsatte: I dag Vi har imidlertid gjort et annet valg. Tiden til Monroe -læren er over…. Faktisk Monroe -læren har dannet ryggraden i amerikansk utenrikspolitikk både på den vestlige halvkule og i utlandet siden den ble levert i desember 1823.

Anbefalt: