Hvilken type ledning brukes til utsalgssteder?
Hvilken type ledning brukes til utsalgssteder?

Video: Hvilken type ledning brukes til utsalgssteder?

Video: Hvilken type ledning brukes til utsalgssteder?
Video: Dimensionering af ledning 2024, Kan
Anonim

Følgende NEC-forskrifter gjelder for Romex-ledere:

Metalltråd Måler eller Type Nominell strømstyrke Felles Bruker
14-2 Romex 15 A Lyskretser
12-2 Romex 20 A. Belysning og Uttak Kretser, kjøleskap
10-2 Romex 30 A. Elektrisk varmtvannsbereder, baseboardvarmere
10-3 Romex 30 A. Elektrisk tørketrommel

Folk spør også, kan jeg bruke 14 3 wire for stikkontakter?

14–3 inneholder 4 ledninger : en bakken, en nøytral og to varme ledninger (en svart og en rød). Fred har rett i at 14–3 metalltråd skal brukes til det som kalles en treveisbryter, men det kan brukes flere andre steder også. 14–3 inneholder 4 ledninger : en bakken, en nøytral og to varme ledninger (en svart og en rød).

For det andre, kan jeg bruke et 15 amputtak med 12 gauge ledning? Ja det er vanlig praksis i USA å plassere 15 amp nominelle beholdere på # 12 awg ledninger og 20 forsterker brytere. Det er sjelden i boligapplikasjoner å bruk 20 forsterker T-spor stikkontakter på 20 forsterker grenkretser for generelle formål. Stikkordet er "i USA". Merk at 15A-uttak er klassifisert for 20A.

Vet også, kan jeg bruke 12 3 ledninger for uttak?

Du trenger en jordingsleder for Beholder . Hvis du har 12/3 med bakken så deg kan gjøre det du foreslo. Ja, dette er tillatt. Hvis dine behov tilsier det, kan du vurdere en multi- metalltråd krets, som vil gi deg to ganger den tilgjengelige kraften.

Kan jeg bruke 12 gauge wire for lys?

Ja, det er greit å bruk 12 -2 kabel til forsyning belysning inventar. Det andre svaret indikerer at det selv med 12 -2 du må bruk en 15A breaker for belysning kretser som ikke er strengt korrekte. Hvis hele kretsen er 12AWG (annet enn armatur ledninger ), så kan en 20A -bryter være brukt.

Anbefalt: