Kan en bil ha både automat og manuell girkasse?
Kan en bil ha både automat og manuell girkasse?

Video: Kan en bil ha både automat og manuell girkasse?

Video: Kan en bil ha både automat og manuell girkasse?
Video: SLEEPER BUG: 517 HP Subaru-Powered 1973 VW Super Beetle | Nicole Johnson's Detour S1:E1 2024, April
Anonim

Automatgir er ikke så mekanisk effektive som en manuell girkasse . Når det er sagt, er det kjøretøy som ha en automatisk overføring , og kan simulere a manuell girkasse ved å la sjåføren skifte ” gir. Men det er fortsatt en automatisk overføring.

Hva er i denne forbindelse automatisk med manuelt skift?

Automatisk manuell girkasse (AMT) er en type semi- Automatisk / automatisert manuell girkasse . Easy-R automatisert overføring bruker en tradisjonell Håndbok girkasse med elektronisk kontrollert clutch; girskiftene er Automatisk , og behovet for en clutchpedal elimineres.

På samme måte, hvorfor har biler automatisk og manuell? Når automatiske biler bytter til høyere gir til feil tid, sløser de med motorkraft og koster sjåføren penger i bortkastet gass. Noen ganger kan du bytte til et lavere gir i en manuell bil gir et nødvendig utbrudd av kraft, men automatiske biler 'transmisjoner er vanligvis mer forsiktige med å lage slike girbrytere på egen hånd.

Rett og slett, kan en bil ha to girkasser?

Det vet de fleste biler komme med to grunnleggende overføring typer: manualer, som krever at sjåføren skifter gir ved å trykke ned en clutchpedal og bruke et pinne -skifte, og automatikk, som gjør alt forskyvningsarbeid for sjåfører som bruker clutcher, en dreiemomentomformer og sett med planetgir.

Er det dårlig å kjøre automat i manuell modus?

Du kan absolutt uten noe å bekymre deg for. Disse moderne Automatisk overføringer som har en manuell innstilling er ment å gjøre det. Manuell innstilling gir mer kontroll, fordi det lar føreren velge et enkelt gir og beholde det der. Som sjåfør, jo mer kontroll du har, desto bedre.

Anbefalt: