Hva kalles lamellvinduer?
Hva kalles lamellvinduer?

Video: Hva kalles lamellvinduer?

Video: Hva kalles lamellvinduer?
Video: Latvietis: Ukraiņi tic savam prezidentam 2024, Mars
Anonim

EN jalousie -vindu eller lamell vindu er en vindu som består av parallelt glass, akryl eller tre lameller satt i en ramme. De lameller er låst sammen på et spor, slik at de kan vippes åpent og lukkes i kor, for å kontrollere luftstrømmen gjennom vindu.

Rett og slett, hvorfor kalles de Jalousie -vinduer?

Jalousie er det franske ordet for sjalusi. Det oppsto i Frankrike på 1700-tallet fra det italienske ordet geloso, som betyr sjalu, eller skjerm, som å skjerme noe fra visningen. Angivelig på grunn av deres lamellgulv, jalousie -vinduer beskytte interiøret i huset mot sjalu jevnaldrende øyne.

Dessuten, hva er jalousiglass? Jalousie vinduer - lamellene glass paneler som ofte sees i stormdører, lukkede verandaer eller brisveier - er et vanlig trekk ved hjem fra midten av århundret, spesielt i varmere klima.

På samme måte kan man spørre seg, er jalousivinduer trygge?

Av natur, jalousie -vinduer ikke sikre en bygning mot innbrudd. De vinduer ' metallfliker som holder i sidene av hver glassplate kan prikes opp med en skrutrekker, slik at glasset enkelt kan fjernes. Det er imidlertid tiltak som kan iverksettes for å gjøre vinduer mindre utsatt for innbrudd.

Hva er et vindusspjeld?

EN lamell (Amerikansk engelsk) eller raster (britisk engelsk; se staveforskjeller) er en vindu blind eller lukker med horisontale lameller som er vinklet for å slippe inn lys og luft, men for å holde regn og direkte solskinn ute. Lamellens vinkel kan være justerbar, vanligvis i persienner og vinduer , eller fikset.

Anbefalt: