Er det dårlig å varme opp bilen din?
Er det dårlig å varme opp bilen din?

Video: Er det dårlig å varme opp bilen din?

Video: Er det dårlig å varme opp bilen din?
Video: Disse enkle setningene bør aldri sies med mindre du vil ødelegge lykken din. 2024, Kan
Anonim

" Din motoren blir varm opp oljen mye raskere når du kjører i full fart - for ikke å snakke om tomgang som sløser med gass. "Miljøvernbyrået skriver opp med de som sier varme opp bilen er ikke bare ikke nyttig, men er sløsing. Tomgang i 30 sekunder bruker faktisk mer drivstoff enn å starte på nytt bil.

På samme måte kan man spørre seg, er det noen fordel å varme opp bilen?

Som de motoren varmer, den trenger mindre drivstoff for å kjøre effektivt. Så de lenger du lar en kald motor på tomgang, de mer drivstoff du kaster bort og de mer du øker de sjanse for å bygge drivstoffrester opp . Drivstoffrester bygger opp kan føre til dårlig motorytelse og en reduksjon i kjørelengde.

På samme måte, hva skjer hvis du ikke varmer opp bilen? Når motoren er kald, forbrenningen er ujevn og dårlig; karbohydrat kveles av noe av luften for å kompensere og går rikere, men mindre effektivt. Som ting varme opp , alt begynner å bli bedre, og når den bil er varm nok, kan drivstoffet skikkelig fordampe, og bil begynner å gå på tomgang og gå jevnt.

Derfor, hvor lenge skal du varme opp bilen din?

30 sekunder

Må jeg varme opp bilen før jeg kjører om sommeren?

Nei trenger å varme opp sannheten er at i dag er det ingen trenge hva som helst til varm opp bilen din motor før du kjører av. Noen få sekunder med løping er nok til å få fullt oljetrykk gjennom de motor, så du kan ganske enkelt kjøre av som deg ville på en sommeren dag.

Anbefalt: