Hvorfor er glødepærer ineffektive?
Hvorfor er glødepærer ineffektive?

Video: Hvorfor er glødepærer ineffektive?

Video: Hvorfor er glødepærer ineffektive?
Video: Hvorfor er antioxidanter sunde? 2024, April
Anonim

Problemet med glødepærer er at varmen sløser med mye strøm. Varme er ikke det lys , og formålet med lyspære er lys , så all energien som brukes til å lage varme er bortkastet. Glødelamper er derfor veldig ineffektiv . De produserer kanskje 15 lumen per watt inngangseffekt.

På denne måten, hvorfor er glødepærer dårlige?

Problemet med glødelamper er at du ender med å betale mer i strømkostnader. Glødelamper er ineffektive - 90% av energien går til varme og bare 10% mot lys . Glødelamper varer heller ikke så lenge som CFL-er og LED-er.

Deretter er spørsmålet, hva er fordelene og ulempene med glødepærer? Energi -sparende glødepærer Dette brukes til å øke effektivitet av pæren. Høy kostnad er den store ulempen, men i form av effektivitet det er utmerket. Et indre belegg i pæren vil reflektere varmen til kapselen og hjelper til med å resirkulere bortkastet varme energi.

Spørsmålet er deretter, hvor effektive er glødepærer?

glødelampe lamper har effektivitet karakterer rundt 10 lumen/watt. Dessverre går mesteparten av energien de bruker (~90%) til å generere varme. Glødelamper har den verste levetiden på markedet. Den gjennomsnittlige pære varer rundt 1200 driftstimer.

Hva er fordelene med glødelamper?

Fordeler med glødepære ➨Det er billigere på grunn av lavere startkostnad. ➨Det er lettere å dempe med reostater. ➨Den gir varmere farger sammenlignet med fluorescerende og thungsten-halogen lamper . ➨Det genererer relativt høyt lys produksjon.

Anbefalt: